Gardner cooks for the queen!

Exciting news! I had the honor of preparing a special lunch for queen Maxima of the Netherlands. The organizer and me were both featured in De Telegraaf. See the article in text below or check out the page here.

Naar kapper voor koningin
Cateraar en reder gespannen voor hoog bezoek bij de opening van het Máximakanaal

Varend opent koningin Máxima vandaag haar eigen kanaal. Op een hypermodern schip glijdt ze over het Máximakanaal in Den Bosch, samen met 175 genodigden. Reikhalzend kijken de reder en de cateraar uit naar het bijzondere moment. Alsof er een doek opgaat naar een volgende fase in je leven, zegt cateraar Gardner Louis Wydh. A new life!
Pieter Klein Beernink
Het schip Pure Liner No.2 vertrok dinsdagavond al uit Amsterdam-Noord, om vanochtend op tijd in Den Bosch te kunnen zijn. Als de koningin aan boord is hoeft ze zich niet schrap te zetten: We varen zo’n 12 kilometer per uur , zegt eigenaar Philip Schellekens vlak voor de afvaart.

Hippe bar Het is ook meer een zakelijk, drijvend evenementencentrum dan een romantisch schip. Achter de raampjes blijkt een hoge zaal voor presentaties ingebouwd, met op de eerste verdieping een omloop achter een ballustrade. Aan de andere kant staat op beide verdiepingen een hippe bar in het midden. We hebben er heel wat steenstrips uitgetrokken. Het was een hotelboot , zegt de ondernemer met twee schepen.

Geschrobt en geboend ligt de businessboot vandaag erbij aan de kade van de Bossche watersportvereniging Neptunus. Daar stapt de koningin op met minister Melanie Schultz van Haegen (Infra en Milieu), hoogwaardigheidsbekleders en genodigden als de bouwers aan aan het kanaal en enkele omwonenden.

De hele organisatie gaat uit van Rijkswaterstaat. Zij hebben ons gevonden , zegt Schellekens. Het zal met de geringe hoogte van ons schip te maken hebben. Wij passen mooi onder de bruggen in het nieuwe kanaal door.
Schellekens moest een lijst aanleveren van zijn personeel, waarop de schipper, de stuurman en een matroos staan, afgezien van cateraar Gardner Louis Wydh en zijn mensen. Zij werden allemaal gescreend. En dan krijgt het schip vandaag nog een bomcheck.
Wydh kon zijn oren niet geloven: Broodjes smeren voor de koningin!” Hij glimt: Míjn koningin! Nog vóór de lunch is iedereen weer van boord, dus de cateraar van ‘Gardner Kookt’ hoeft het niet té uitgebreid te maken: Sandwiches en canapé’s: kleine broodjes. Het mag allemaal niet te groot zijn, zodat het geen knoeiboel kan worden , glimlacht de gastheer aan boord. Iedereen moet zich op zijn gemak kunnen voelen.

Prosecco Dan zijn er nog petit-fours in zoete kleuren: Én oranje!” Rond 11.00 uur, het moment van de opening is er bovendien een glaasje prosecco waarmee iedereen kan toosten op het nieuwe kanaal.

Wordt er nog een aparte wc gereserveerd, komen er nog bloemetjes op de boreltafels, en wordt er een rode loper neergelegd? Geschrokken kijken beiden elkaar aan. Eh, nee , moet Schellekens bekennen, niet dat ik weet. Rijkswaterstaat wil het eenvoudig houden. Maar er is wél gevraagd of er ook worstebroodjes kunnen zijn. Uiteindelijk is het toch in Brabant.
En Wydh is voor de gelegenheid speciaal naar de kapper geweest. Er komt tóch iemand van het koninklijk huis. En dan ook nog de mooiste!”

Recent Posts

Recent Comments

    Archives

    Categories

    Meta

    Written by: